Ετικέτες

,

Πηγή: Pathfinder.gr

ΕΝΩΣΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ 

Η ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Απο εδώ ξεκίνησαν όλα, η ιδεολογία που μέσα σε έναν αιώνα προκάλεσε τους περισσότερους θανάτους και πολλά απο τα πιο απεχθή ολοκληρωτικά καθεστώτα. Στην ΕΣΣΔ αναπτύχθηκαν όλες οι αρετές του κομμουνισμού (τις οποίες θα επιχειρήσουμε εδώ να παρουσιάσουμε σταδιακά) όπως τρομοκρατία, διώξεις, σχεδιασμένες πείνες-λοιμοί, στρατόπεδα εργασίας (γκουλαγκ), καταναγκαστικές εργασίες υπο συνθήκες άπειρης δουλείας, ανασφάλεια, δολοφονίες αντιφρονούντων.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα των Μπολσεβίκων που πραξικοπηματικά κατέλαβε την εξουσία εφήρμοσε το κοινωνικό πείραμα της μαρξιστικής ουτοπίας αλλά και αποτέλεσε το κέντρο χειραγώγησης ΟΛΩΝ των Κομμουνιστικών Κομμάτων ανά την Υφήλιο τα οποία ιδρύθηκαν ώς παραρτήματα της Κομιντέρν (επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης) ώστε να επιβληθεί παγκόσμια προλεταριακή επανάσταση.

  Τελικά μήπως έχουν άδικο τόσοι ιδεολόγοι αριστεριστές που ακόμη εμπνέονται απο το παράδειγμα της ΕΣΣΔ? Για να δούμε.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ – ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1917 -1922

Σύνολο νεκρών

1) 2.000.000 κατά Wikipedia

2) 3.284.000 κατά R.J. Rummel

Στο παρακάτω κείμενο διαβάζουμε οτι όταν ο Λενιν και ο Τρότσκυ είχαν το πάνω χέρι στην διακυβέρνηση της Ρωσίας (καθώς είχαν καταλάβει τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη) διενεργήθηκαν εκλογές στις 25 Νοεμβρίου, στις οποίες τόσο οι Μπολσεβίκοι και οι Μενσεβίκοι απέσπασαν αθροιστικά το πενιχρό για τις βλέψεις τους 26,6 % των ψήφων.Πως κατάφεραν όμως τελικά να επιβληθούν? (ΒΙΑ–ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ–ΕΜΦΥΛΙΟΣ)

Ποια ήταν τα εγκλήματα που διέπραξε ο Λένιν ?

Σε αυτά περιλαμβάνονται θανάτοι λόγω άθλιων συνθηκών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (50.000 κρατούμενοι το 1920, υπολογίζεται οτι το 30% πέθανε εκεί μέσα), οι ανθρώπινες απώλειες απο την «φτιαχτή» πείνα-λοιμό του 1921 που ανέρχονται σε 3.000.000 – 5.000.000  νεκρούς. Επίσης ο Λένιν ευθύνεται και για εκτελέσεις 100.000 – 500.000 «αντιφρονούντων».

Ποιες ήταν οι πιο σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έγιναν κάτω από τη διακυβέρνηση του Λένιν;

 Ο Λένιν ήταν ο θεμελιωτής πατέρας της Σοβιετικής ένωσης και ο δικτάτορας της, κατά την διάρκεια του Ρωσικού εμφυλίου πολέμου που ακολούθησε. Μια σειρά κτυπημάτων μετά τον Εμφύλιο πόλεμο και ο πρόωρος θάνατός του το 1924 του έδωσαν μόλις πέντε χρόνια να βασιλέψει. Η σύντομη διάρκεια της διακυβερνήσεως του οδήγησε πολλούς να υποθέσουν ότι η τότε καταπίεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σοβιετική Ένωση δεν ήταν ένα λάθος του Λένιν. Η καταπίεση εντάθηκε αφ’ ότου ο Στάλιν διαδέχτηκε τον Λένιν σαν απόλυτος κυρίαρχος της ΕΣΣΔ. Αλλά ο Λένιν έκανε ότι θα έκανε και ο Στάλιν αργότερα, εκτός από την εκτέλεση των συντρόφων του κομμουνιστών. Όπως σημειώνει ο Richard Pipes αυτό «δεν είναι προφανές όπως θα μπορούσε να φανεί με την πρώτη ματιά. Για τους εξωτερικούς παρατηρητές, ο λαός που δεν ανήκε στην ομάδα αυτών που τον εξέλεξαν – και αυτοί ήσαν το 99,7 των συμπατριωτών του-  ο Λένιν δεν έδειξε κανένα ανθρώπινο συναίσθημα » (Η Ρωσία κάτω από το πολίτευμα του μπολσεβικισμού).Ο Λένιν συνεχώς επαναλάμβανε ότι οι φόνοι σε ευρεία κλίμακα ήταν απαραίτητοι για να φέρει την ουτοπία του και δεν απομακρυνότανε από αυτή την πραγματοποίηση. Οι λόγοι του και τα γραπτά του ξεχειλίζουν από ένα κάλεσμα για αίμα: «Πόλεμος χωρίς έλεος απέναντι στους κουλάκους! Θάνατος σε αυτούς» «Θα ρωτήσουμε τον άνθρωπο: πού τοποθετείσαι στο θέμα της επανάστασης; Είσαι μαζί της ή εναντίον της; Αν είναι εναντίον της θα τον στήσουμε κι εμείς ενάντια στον τοίχο για εκτέλεση» Όπως ο Pipes συμπεραίνει «Ο Λένιν μισούσε αυτούς που θεωρούσε ‘μπουρζουαζία’ με ένα καταστροφικό πάθος που ισοδυναμούσε πλήρως με το μίσος του Χίτλερ για τους Εβραίους. Κανένα είδος φυσικής εξαφάνισης δεν τον ικανοποιούσε. » Επί πλέον «Η έννοια ‘μπουρζουαζία’ για τους μπολσεβίκους εφαρμοζότανε χαλαρά για δυο ομάδες: Αυτούς που λόγω πλεονεκτήματος του περιβάλλοντος τους ή λόγω της θέσης τους στην οικονομία λειτουργούσαν σαν ‘εξερευνητές’ δηλαδή περίπου ένα εκατομμύριο άτομα, βιομηχάνους ή αγρότες με μια επί πλέον έκταση γης και αυτούς που παρ’ όλη την οικονομική ή κοινωνική τους θέση ήταν αντίθετοι στη πολιτική των μπολσεβίκων. (Η Ρωσία κάτω από το πολίτευμα του μπολσεβικισμού). Ο Λένιν χρησιμοποιούσε και τις τρεις τεχνικές των μαζικών θανάτων που οι διάδοχοι του και οι μιμητές του αργότερα τελειοποίησαν.

Θάνατοι οφειλόμενοι σε εξαιρετικά σκληρή δουλειά στα στρατόπεδα εργασίας σκλάβων

Η μυστική αστυνομία του Λένιν, η Τσέκα, έγινε πρωτοπόρος της ανάπτυξης της εργασίας των μοντέρνων στρατοπέδων σκλάβων (ή στρατοπέδων συγκέντρωσης). Οι τρόφιμοι θεωρούντο σαν κρατικοί σκλάβοι και χρησιμοποιούντο για τις πιο απαιτητικές εργασίες – όπως το σκάψιμο καναλιών στην αρκτική ζώνη- ενώ είχαν λυπηρά χαμηλή αξία. Όπως εξηγεί ο Pipes: «Τα σοβιετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως ιδρύθηκαν το 1919, θεωρήθηκαν σαν ένα μέρος απόθεσης όλων των ανεπιθύμητων, είτε αυτοί είχαν καταδικαστεί από δικαστήρια, είτε από διοικητικά όργανα. Μέρος απόθεσης σε αυτά ήσαν όχι μόνο για μεμονωμένα άτομα, αλλά επίσης και για «κατηγορίες ατόμων» δηλαδή, ολόκληρες τάξεις. Ο Ντρεζίνσκυ σε κάποιο σημείο πρότεινε πως έπρεπε να δημιουργηθούν ειδικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τη «μπουρζουαζία». Ζώντας σε αναγκαστική απομόνωση οι τρόφιμοι δημιουργούσαν μια δεξαμενή εργασίας σκλάβων την οποία τα ιδρύματα της Σοβιετικής διοίκησης και οικονομίας μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κόστος». (Η Ρώσικη Επανάσταση).

Ο αριθμός των ατόμων αυτών των στρατοπέδων, σύμφωνα με τον Pipes ήταν περίπου μεταξύ 50.000 κρατουμένων το 1920 και 70.000 το 1923. Πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να επιζήσουν από τις απάνθρωπες συνθήκες.

Οι τρόφιμοι έπρεπε να είναι μπουρζουάδες ή χωρικοί ή μέλη άλλων σοσιαλιστικών παρατάξεων, όπως οι Μενσεβίκοι της Σοσιαλιστικής επανάστασης, ή μέλη εθνοτήτων που ήταν εχθρικοί προς τους μπολσεβίκους, όπως οι Κοζάκοι του Ντον. Το ποσοστό θανάτου στα στρατόπεδα αυτά έφθανε το 10 – 30%. Αν και τα άτομα που θανατωνόντουσαν ήταν μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών που θανατώθηκαν κάτω από το καθεστώς του Λένιν, έβαλαν τα θεμέλια για την αυτοκρατορία των σκλάβων υπό τον Στάλιν.

ΤΣΕΚΑ – Η ΠΡΩΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ

(Η οποία κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου εξόντωσε 250.000 ανθρώπους)

Η Τσέκα δημιουργήθηκε αμέσως μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών των κυβερνήσεων των Μπολσεβίκων. Ήταν ο άμεσος διάδοχος της «Επιτροπής αγώνα ενάντια στην αντεπανάσταση». Δημιουργήθηκε στις 21 Νοεμβρίου / 4 Δεκεμβρίου 1917 από την Milrevkom (Military Revolutionary Committee of the Petrograd Soviet = Στρατιωτική Επαναστατική Επιτροπή των Σοβιέτ Πέτρογκραντ) με πρόταση του Ντζερζίνσκυ. Τα μέλη της ήσαν οι Μπολσεβίκοι Σκρίπνικ, Φλερόφσκυ, Μπλαγκονάροφ, Γκάλκιν και Τριφόνωφ.

   Η Βετσεκά δημιουργήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου / 20 Δεκεμβρίου 1917, με απόφαση του Σοβνάρκομ. Υπάκουε στον Σοβνάρκομ και οι εργασίες της ήσαν να «εξαφανίσει την αντεπανάσταση και τις δολιοφθορές (sabotage), να φέρει τους αντεπαναστάτες και δολιοφθορείς στα επαναστατικά δικαστήρια, και να εφαρμόσει τέτοιες μεθόδους καταστολής, όπως κατάσχεση, στέρηση δελτίων σίτισης, δημοσίευση καταλόγων των εχθρών του λαού κλπ». Τα αρχικά μέλη της Βετσεκά ήταν οι Πέτερς, Ξενοφόντοφ, Άβεριν, Ορτζονικίτζε, Πέτερσον, Εβσέεβ και Τριφόνοφ, αλλά την αμέσως επόμενη μέρα οι Άβεριν, Ορτζονικίτζε και Τριφόνοφ αντικατεστάθησαν από τους Φόμιν, Τσούκιν, Ίλιν και Τσερνόφ. Ένα εσωτερικό υπόμνημα που κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου / 28 Δεκεμβρίου 1917 έδινε σαν διεύθυνση των πρώτων αρχηγείων της Βετσεκά: «Πετρούπολη, Γκοροκχόβαγια 2 – 4ος όροφος». Αρχικά τα μέλη της Βετσεκά ήταν αποκλειστικά Μπολσεβίκοι εν τούτοις τον Ιανουάριο του 1918, αριστεροί SRs ενώθηκαν στην οργάνωση.

   Η υπηρεσία γρήγορα άρχισε μαζικές συλλήψεις, φυλακίσεις και εκτελέσεις των «εχθρών του λαού». Ανάμεσα σε αυτούς η Τσέκα στόχευε σε «ταξικούς εχθρούς» όπως μπουρζουάδες, μέλη του κλήρου και πολιτικά αντίθετους στο νέο καθεστώς.

Η Τσέκα έπαιξε ρόλο καταπίεσης της επανάστασης της Κροστάνδης το 1921 και ενορχήστρωσε μια εκστρατεία καταπίεσης που έγινε γνωστή σαν «Ερυθρός Τρόμος». Εκτιμάται ότι περίπου 250.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Τσέκα κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

   Το 1922 η Τσέκα μετασχηματίστηκε μέσα στη πολιτική διοίκηση του κράτους σε GPU τμήμα της NKVD της Ρωσικής SFSR.

Δείτε κάποιες σχετικές εικόνες:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑΣ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΜΠΙΡΟ

   Προς Σύντροφο Στάλιν    (Αντίγραφα σε όλα τα μέλη του πολιτμπυρό)ια κάποιο καιρό τώρα, ειδικά κατά την περίοδο της συνέντευξης στη Γένοβα, ο Αμερικάνος απεσταλμένος του τηλεγραφικού πρακτορείου «United Press» πολίτης Gullinger έχει αρχίσει να στέλνει εκτενή τηλεγραφήματα που αντανακλούν γεγονότα στη Ρωσία. Ειδική μνεία γίνεται μέσα στα τηλεγραφήματα του για την απομάκρυνση των περιουσιών από τις εκκλησίες και επίσης τηλεγραφήματα που αντιτίθενται στο «ενωμένο μέτωπο» της συνέντευξης της Γένοβα . Φέρνουμε συνεχώς στην προσοχή του την παραμόρφωση των γεγονότων που επιτρέπονται από τα τηλεγραφήματα του, αν και αλλού έχουμε εξαλείψει τα ιδιαιτέρως επιρρεπή τμήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σα βάση για προπαγάνδα ψευδών φημών για τη Ρωσία στο εξωτερικό. Σε απάντηση αυτών ο πολίτης Gullinger άρχισε να ψάχνει μέσα στα τηλεγραφήματα για φράσεις που έδειχναν αύξηση της λογοκρισίας στη Μόσχα. Στις 26 Απριλίου, ζήτησε την εκπομπή ενός τηλεγραφήματος, αντίγραφο του οποίου σας εσωκλείω στο γράμμα. Αυτό το τηλεγράφημα δεν το αφήσαμε να περάσει, παρ’ όλα αυτά ο Gullinger το έστειλε, προφανώς μέσω κάποιας ξένης αποστολής, όπως μάθαμε από την απάντηση που δέχτηκε στη πρόταση του.

Αισθάνομαι πως είναι ανυπόφορο να επιτρέπουμε σε τέτοιους απατεώνες να ζουν στη Μόσχα και να συνεχίζουν να κάνουν τέτοια βρώμικα πράγματα. Προτείνω να τον απελάσουμε αμέσως.Επειδή είναι απαραίτητο να τον απελάσουμε άμεσα, θα πρότεινα το θέμα να λυθεί μέχρι τη Πέμπτη με τηλεφωνική τακτοποίηση. (Αντίγραφο αυτού του γράμματος να κυκλοφορήσει σε όλα τα μέλη του Πολιτμπιρό).

Με Κομμουνιστικούς Χαιρετισμούς

Advertisements