πηγή:enikos.gr

Η συζήτηση σχετικά με την παγκόσμια οικονομία κι ένα πλαίσιο για την ανάπτυξη, θα αποτελέσει ένα από τα βασικότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνόδου κορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, και συγκεκριμένα στο Λος Κάμπος.

Ενόψει της συνόδου κορυφής, οι πρόεδροι Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, η κατάσταση στη ζώνη του ευρώ θα αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης στη φετινή διάσκεψη κορυφής της ομάδας G20. Θα επιβεβαιώσουμε ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητα της Ε,Ε. να δοθεί μια συνολική απάντηση στην κρίση δημόσιου χρέους, με την αντιμετώπιση των προκλήσεων των ευάλωτων χωρών, τη στήριξη της ανάπτυξης μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διαφοροποιημένης και ευνοϊκής για την ανάπτυξη εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, την ενίσχυση των οικονομικών τειχών προστασίας στη ζώνη του ευρώ, τη χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ζώνης του ευρώ.

Θα επιβεβαιώσουμε και πάλι στους εταίρους μας της G20 τη δέσμευσή μας να διαφυλάξουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ακεραιότητα της ζώνης του ευρώ. Επίσης, θα καταστήσουμε σαφές ότι θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Τέλος, οι εταίροι μας θα ενημερωθούν για τη διαδικασία που έχουμε δρομολογήσει για την περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση της οικονομικής μας ένωσης, σε βαθμό ισάξιο με τη νομισματική μας ένωση».

Advertisements