Ετικέτες

Σε ηλεκτρισμένο κλίμα άρχισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη. Το θέμα που κυριαρχεί είναι η στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην πρόσκληση για κυβερνητική συνεργασία που θα απευθύνει στις 20:30 ο Αντώνης Σαμαράς στον Φώτη Κουβέλη.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Η μία πλευρά επιθυμεί τη συνεργασία με τη ΝΔ αφού, όπως σημειώνουν, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Με αυτή την άποψη φέρεται να συμπλέει και ο Φώτης Κουβέλης.

Η δεύτερη υποστηρίζει πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει την ευκαιρία να αρθρώσει ισχυρό αντιπολιτευτικό λόγο αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την επιρροή της.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real fm 97.8 είπε «εκείνο το οποίο προέχει είναι αφενός να υπάρξει κυβέρνηση για τη χώρα αλλά το ζήτημα είναι στη βάση ποιου συγκεκριμένου προγράμματος, ποιων συγκεκριμένων δεσμεύσεων και βεβαίως με ποια πρόσωπα».

Advertisements